Android telefoon met porto

runbo

runboWe hebben al eens meer melding gemaakt van een telefoon met een porto er in, maar deze tegen de meest barre omstandigheden bestendige Android telefoons met ingebouwde 70cm porto zijn toch wel erg leuke hebbedingetjes.

 

 

runbo large 

Om te beginnen zie je aan de rechterkant de Runbo (zoals in Rambo?) X1 IP67-gecertificeerde telefoon met walkie-talkie, voorzien van een 2-inch 176 × 144 display, een 0.3-megapixel front-facing camera, een laser pointer, quad-band GSM plus 800MHz CDMA band, en 400 tot 470MHz bereik voor de software-configureerbare walkie-talkie, een verbazingwekkend luide luidspreker, dit alles gevoed door een 2,200mAh accu. Prijs van dit apparaat is ¥980 ofwel ongeveer $160 op de Taobao online store (de Chinese variant van eBay) waar hij binnenkort te krijgen zal zijn, en ons is verteld dat er ook een variant zal komen met GPS aan boord.

Maar de echte uitschieters zijn de twee van Android 4.0.4 voorziene apparaten. De telefoon in het midden is de Runbo X5, een apparaat voorzien van een 1GHz dual-core Cortex-A9 MTK6577 chipset, 1GB RAM, 4GB opslag, microSD uitbreidingsslot, een 4.3-inch 800 x 480 IPS display, een app-getriggerde laser pointer, een acht-megapixel main camera, een 0.3-megapixel front camera, een super luide speaker (alweer) en een dikke verwijderbare 3.800mAh accu. En ja, ook deze heeft een 400 tot 470MHz walkie-talkie aan boord (met tot 10km bereik; voorzien van afneembare antenne), daarnaast nog een 850/1900/2100 WCDMA ontvanger, twee SIM slots (WCDMA plus GSM), WiFi, Bluetooth 3.0 en GPS.

Dezelfde specificaties gelden voor de Runbo X3 links op het plaatje, met uitzondering van het 3.5-inch 800 x 480 IPS display dat ruimte moest maken voor het QWERTY toetsenbord dat er direct onder zit. De beste specs zijn de prijzen: beide IP67-gecertificeerde apparaten zijn te krijgen via Taobao of de officiële website voor slechts ¥1,999 of ongeveer $320, wat een koopje is voor deze stevige apparaten en het feit dat ze als 70 handset kunnen werken. Ook op eBay te krijgen voor $380, en dat is nog steeds goedkoop. Het enige nadeel is misschien de afmetingen, maar je hebt nou eenmaal wat ruimte nodig om de energie van een val op beton op te vangen. En daar kunnen ze ook nog tegen, naast een hoop water. Dus als je nog een nieuwe telefoon zoekt, is deze het overwegen waard.