ARISS heeft problemen met de D700

ARISS

arissNadat er problemen opgetreden zijn met de Kenwood D700 tijdens twee opeenvolgende school contacten, zal ARISS de Ericsson radio in de Columbus module gebruiken voor ARISS contacten tot de problemen met de D700 opgelost zijn.

 

 

 

Volgens Frank Bauer, KA3HDO, AMSAT's Vice President for Human Spaceflight Programs, "…zijn onze signalen van de Kenwood D700 radio in de Service Module erg verzwakt. Onze verbinding met Israël afgelopen zondag had last van wegvallende modulatie, met alleen goede signalen rondom het hoogste punt van de doorgang.

"En ons contact met het Hospital for Sick Children was nog slechter. Slechts één leerling kon met Chris Hadfield praten voor we het signaal kwijtraakten. Volgens de bemanning horen ze het grondstation goed. Beide contacten waren met onze telebridge stations, en dat zijn de beste die we hebben. Chris Hadfield schakelde over naar de IP telefoon, direct na de verbinding met het ziekenhuis en beantwoordde alle vragen van de studenten via dat medium. Dus hoewel niet optimaal, hebben we beide ARISS contacten tot een succes kunnen maken.

Na het contact met het ziekenhuis hebben we alle uplinks en procedures tegen het licht gehouden om te zien wat nodig was om in plaats van de D700 de Ericsson radio te kunnen gebruiken die pas geleden in de Columbus module geïnstalleerd is. Dat is uitgevoerd tijdens de slaapperiode van de bemanning, zodat de procedures klaar waren toen de bemanning weer opstond. Hoewel we de radio nog niet volledig getest hebben, was de afweging dat het gebruik van deze radio opweegt tegen het risico van het gebruiken van de D700, gezien zijn prestaties van de laatste tijd. Onze verbinding met de Japanse school, gebruik makend van de Ericsson radio in de Columbus module, was zeer succesvol. We zijn van plan om de Ericsson te gebruiken voor de geplande contacten van komende week."