Jammen van BBC World Service door China

BBC-logoJe zou denken dat het iets is uit een ver verleden, met het internet van tegenwoordig, maar de BBC heeft meldingen ontvangen dat de Engelse World Service kortegolf frequenties gestoord worden in China. Hoewel het op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen is wat de bron van de storing is, wijzen de uitgebreide en goed gecoördineerde acties op een land dat daarvoor goed geëquipeerd is, zoals China.

 

 

Lees “Jammen van BBC World Service door China” verder

Glaskabelbreuk Den Haag

DraglineNiet een Chinese hacker, maar een monobrow met een graafmachine is de grootste bedreiging voor je internet verbinding. Gisteren rond 8 uur groef er eentje de glasvezelkabel van Ziggo op tijdens rioleringswerkzaamheden aan de Haagse Goeverneurlaan. Een Ziggo-abonnee tevens zendamateur was ter plaatse en zond mij de volgende reportage.

 

 

Lees “Glaskabelbreuk Den Haag” verder

Full duplex intercom

IntercomAls je op zolder zit te knutselen, is het handig als de XYL kan melden dat er ontbijt/lunch/diner/koffie geserveerd is. Nou hadden we al eerder een eenvoudige intercom beschreven, maar daar zit zo'n spreektoets op, en de spreektoets tegelijk met de soldeerbout bedienen gaat nou eenmaal niet. Dus maar eens op zoek naar een full duplex oplossing.

 

 

 

Lees “Full duplex intercom” verder

Capaciteit lithium-ionbatterijen vergroot

accuOnderzoekers van de University of Southern California hebben een nieuw type lithium-ionbatterij ontwikkeld die in plaats van de gangbare anoden van grafiet gebruik maakt van poreuze nanodeeltjes van silicium. De aanpassing vergroot de capaciteit van dit type batterij volgens de onderzoekers met 200 tot 300 procent en verkort de oplaadtijd tot zo’n tien minuten.

 

Lees “Capaciteit lithium-ionbatterijen vergroot” verder

Communicatie met ISS weggevallen

ISSOp dinsdag 19 februari om 1445 UTC is de communicatie met het International Space Station (ISS) weggevallen. Op dat moment was de vluchtleiding in Houston bezig met het updaten van de software van ISS’s vluchtcomputers toen een van de data relay systemen van het ISS er mee ophield.

 

 

Lees “Communicatie met ISS weggevallen” verder