Jammen van BBC World Service door China

BBC-logoJe zou denken dat het iets is uit een ver verleden, met het internet van tegenwoordig, maar de BBC heeft meldingen ontvangen dat de Engelse World Service kortegolf frequenties gestoord worden in China. Hoewel het op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen is wat de bron van de storing is, wijzen de uitgebreide en goed gecoördineerde acties op een land dat daarvoor goed geëquipeerd is, zoals China.

 

 

Lees verder “Jammen van BBC World Service door China”

APRS gateway PD0HNI geüpdate

aprsJan PD0HNI laat weten dat zijn Zoetermeerse APRS gateway op 35 meter hoogte, die tot nu toe draaide met een PK232 modem en een laptop met UIVIEW, vervangen is door een Microsat WX3in1 Plus IGate in een testopstelling. Meer info over de Microsat vind je HIER .

 

 

Full duplex intercom

IntercomAls je op zolder zit te knutselen, is het handig als de XYL kan melden dat er ontbijt/lunch/diner/koffie geserveerd is. Nou hadden we al eerder een eenvoudige intercom beschreven, maar daar zit zo'n spreektoets op, en de spreektoets tegelijk met de soldeerbout bedienen gaat nou eenmaal niet. Dus maar eens op zoek naar een full duplex oplossing.

 

 

 

Lees verder “Full duplex intercom”

Capaciteit lithium-ionbatterijen vergroot

accuOnderzoekers van de University of Southern California hebben een nieuw type lithium-ionbatterij ontwikkeld die in plaats van de gangbare anoden van grafiet gebruik maakt van poreuze nanodeeltjes van silicium. De aanpassing vergroot de capaciteit van dit type batterij volgens de onderzoekers met 200 tot 300 procent en verkort de oplaadtijd tot zo’n tien minuten.

 

Lees verder “Capaciteit lithium-ionbatterijen vergroot”