Kroes maakt geld vrij voor ontwikkeling 5G

Antennemast

AntennemastEurocommissaris Neelie Kroes heeft een bedrag van 50 miljoen euro gereserveerd voor de ontwikkeling van 5G-technologie. Dat kondigde Kroes aan in een persverklaring. De onderzoekssubsidie wordt verdeeld over een aantal projecten binnen Europa. De Eurocommissaris hoopt in 2020 over een werkend 5G-netwerk te kunnen beschikken.

 

Kroes laat weten dat Europa het budget en de wil heeft om 5G te laten slagen. Kroes wil dat Europa zich nadrukkelijker laat gelden als het gaat om technologische ontwikkelingen en wil dat Europa een voorloper wordt in de ontwikkeling van 5G. Het creëren van 5G is volgens Kroes een unieke kans om "globaal de technische leiding weer in handen te krijgen".

KPN is in Nederland net begonnen met de uitrol van 4G, maar dat is in Nederland nog niet landelijk beschikbaar. De overstap van 3 naar 4G betekende vooral een verbetering in de snelheid van mobiel internet. Wat de voordelen van 5G zijn is nog onbekend, maar op punten als snelheid, veiligheid en stabiliteit valt nog winst te boeken.