PI2SWK QRV op Goudse StroopWafelKanaal

stroopwafels

stroopwafelsOp 2 maart 2013 even na 17:00 lokale tijd is PI2SWK na lange afwezigheid weer QRV. Vorig jaar stapelde de problemen zich rond de Goudse repeater op. Het eerste bericht was dat de repeater niet langer op de flat aan de Ridder van Catsweg kon blijven, er diende een nieuwe locatie gezocht te worden.

 

 

In diezelfde periode liep ook de vergunning voor PI2SWK af, dus een nieuwe aanvraag werd gedaan bij Agentschap Telecom voor zowel verlengen van PI2SWK, een nieuwe opstelplaats maar ook een nieuwe vergunninghouder. Voorheen was de VERON de vergunninghouder en die hadden aangegeven die niet meer voort te zetten. Als laatste knelpunt bleek er een defect in de hardware te zitten waardoor besloten is om de repeater maar even het zwijgen op te leggen totdat alles weer opgelost is.

Eind vorig jaar zijn door de Goudse "repeater commissie" een aantal stappen voorwaarts gemaakt. Er werd een nieuwe locatie gevonden waar de repeater PI2SWK nu ook QRV is. Een oude BB-bunker aan de rand van Gouda is de nieuwe opstelplaats waarbij de antenne op 40 meter boven NAP, in het topje van een GSM-mast, staat. Voor de locatie, met alle "eigenschappen" daarbij is een BT aangevraagd bij AT, wat in eerste instantie niet vlotjes verliep. Maar na goed overleg met AT is de BT weer voor 3 jaarverlengd voor de nieuwe opstelplaats, gewijzigde repeater eigenschappen en een nieuwe vergunninghouder!

Alle randvoorwaarden waren nu geregeld echter de hardware had nog steeds problemen waardoor deze niet in bedrijf kon worden gesteld. Begin dit jaar is er door diverse amateurs gezocht naar het probleem maar zonder succes. Daarop zijn een aantal andere plannen voorgesteld. Een daarvan was het contact leggen met Mischa PA1OKZ en Maarten PE7M van het team van Stichting Scoop die ook PI2NOS in beheer hebben (http://www.hobbyscoop.nl). Zij hadden nog een Storno CQF9000 staan en hebben deze in gereedheid gebracht en voorzien van callgever. Het is dan ook niet vreemd dat PI2SWK dezelfde karaktertrekjes heeft als PI2NOS : De VERON afdeling Gouda is beide heren dan ook dankbaar voor het geleverde werk en de donatie van de repeater. Sinds de nieuwe repeater weer QRV is wordt er weer volop over "gewerkt" maar voor diegene die nog niet weten dat het Goudse StroopWafelKanaal weer actief is, zegt het voort!!

Ingangsfrequentie: 431,8625 MHz
Uitgangsfrequentie: 430,2625 MHz
CTCSS (subaudio): 88,5 Hz voor zowel ontvangst als zenden.