Temperatuurafhankelijke ventilatorregeling

FANSoms is het noodzakelijk om een apparaat van wat geforceerde koeling te voorzien. Dat is over het algemeen het geval als een koelplaat kleiner is dan noodzakelijk om via vrije convectie zijn warmte aan de omgeving af te geven. Om dan toch voldoende warmte kwijt te raken, wordt dan meestal een ventilator toegepast. Maar ja, amateurs willen wel herrie máken, maar geen herrie hóren…

 

 

Lees verder “Temperatuurafhankelijke ventilatorregeling”

De geïmproviseerde loop van PA3GHJ

loopGistermiddag rond 17:30 schoof ik van de A2 de A12 op toen ik via PI3RAZ Theo PA3GHJ CQ hoorde roepen. Theo bleek nog geen 100 meter van me vandaan te rijden en de reistijd naar Zoetermeer doodden we met filosoferen over o.a. Magnetic Loop antennes. Theo had het artikel daarover in de RAZzies van juni nog niet gelezen, dus ik vertelde hem wat zo de opzet was van zo'n loop.

 

 

Lees verder “De geïmproviseerde loop van PA3GHJ”

Armstrong geëerd met plaquette

Armstrong6182013

Er was bijna 60 jaar voor nodig na zijn dood, maar de uitvinder van o.a. de FM radio wordt nu eindelijk erkend in de straat waar hij woonde. Afgelopen maandag kwamen bestuurders van de stad Yonkers in de Amerikaanse staat New York samen met radio enthousiasten en historici om een plaquette te onthullen waarop de prestaties van Major Edwin Howard Armstrong’s geëerd worden.

 

 

Lees verder “Armstrong geëerd met plaquette”