Weersverwachting via accu smartphone

iphone

iphoneHet is mogelijk om een accuraat beeld van de temperatuur op bepaalde plekken te krijgen door gegevens te verzamelen over de temperaturen van accu's van smartphones. Dat heeft oprichter James Robinson van appbedrijf OpenSignal bewezen.

 

 

 

Met zijn app, waarmee gebruikers kunnen zien waar ze het beste bereik hebben, kon hij gegevens verzamelen van de thermometer die in de accu's van telefoons zijn ingebouwd. Deze sensor is normaal gesproken enkel bedoeld om te voorkomen dat hij niet te heet wordt en mogelijk smelt of zelfs explodeert.

Door deze data te verzamelen van duizenden mensen wist hij een verrassend accurate weergave van de temperaturen op verschillende plekken te produceren. Nu stelt hij met deze gegevens ook betere weersvoorspellingen te kunnen doen, omdat hij meer data kan verzamelen dan traditionele weerstations. Zo zou het mogelijk zijn om veel lokalere temperaturen te tonen.

OpenSignal heeft nu een speciale weerapp voor Android-telefoons gelanceerd genaamd WeatherSignal. Hiermee is het voor gebruikers mogelijk om toegang te krijgen tot de gegevens die hij met zijn batterijthermometers verzamelt.