Russische vocoder Yakhta op 21MHz

IARU-logo

iaru-logoKunnen die Russen wel de vermoorde onschuld spelen als hun dronken diplomaten aangesproken worden op hun wangedrag, ook op andere gebieden trekken ze zich niets aan van de rest van de wereld. Zo meldt de IARU Monitoring Service (IARUMS) nieuwsbrief dat er een Russisch militair station momenteel de 21 MHz amateurband gebruikt.

 

 

Het station maakt gebruik van versleutelde spraak en is gesignaleerd op 21000.0 kHz in USB, waarbij het inband synchro F1B-signaal (100 baud – 150 Hz shift) altijd en sterk hoorbaar was. Locatie: Nizhny Tagil, Rusland. Vermoedelijk Russisch militair station, werkelijk doel onbekend.

De nieuwsbrief meldt verder dat Russische militaire stations ook andere frequenties in onze 7, 14 en 21 MHz banden gebruiken en dat ze daarnaast weer een Over The Horizon radar gebruiken tussen 3500 en 3800 kHz. Tijd om Wodka te boycotten.

De International Amateur Radio Union Monitoring System (IARUMS) Regio 1 nieuwsbrief van september 2013 is te lezen op:
http://www.iarums-r1.org/iarums/news2013/news1309.pdf