Explosie van piraten door US Shutdown

Piraat

piraatZo gefrustreerd als sommigen zijn door de Amerikaanse shutdown, er is een groep Amerikanen die dankbaar gebruik maakt van het feit dat ook de FCC niets meer doet – en dus ook niet optreedt tegen overtredingen: Radio piraten!

 

 

De activiteiten van piraten sinds het begin van de shutdown is naar een absolute recordhoogte gestegen, vooral in het weekend. Maar ook door de week zijn er veel te horen.

In het afgelopen weekend was de Noord-Amerikaanse piratenband van 6,920-6,970 kHz stampvol met piratenstations. Zelfs zo erg, dat er in een klein stukje band 3 tegelijk te horen waren in AM. En dat is op zijn zachtst gezegd hoogst ongebruikelijk. En met de favoriete feestdag van piraten in het verschiet (Halloween, denk aan War of the Worlds), zal er binnenkort nog wel veel meer activiteit te beluisteren zijn. Hoe zoiets klinkt? Luister naar een 50 minuten durende opname van Radio Paisano op 6.925kHz in AM. Met enige condities wellicht ook in Nederland te horen.