Samsung werkt aan draadloze oplaadtechniek

cellphone

cellphoneSamsung werkt samen met het Nieuw-Zeelandse bedrijf PowerbyProxi aan een nieuwe draadloze oplaadtechnologie voor smartphones. De oplossing werkt op basis van magnetische resonantie, zo meldt de Koreaanse nieuwssite ET News.

 

 

De huidige draadloze oplaadtechnologieën vereisen dat een apparaat in zijn geheel op een speciaal oplaadmatje worden geplaatst. Via magnetische resonantie is het mogelijk een apparaat op te laden terwijl slechts een deel ervan het oplaadstation aanraakt. Apparaten die gebruikmaken van opladen via magnetische resonantie kunnen ook opgeladen worden als er iets tussen de lader en het apparaat in staat, en zelfs als ze een paar centimeter van elkaar verwijderd zijn.

De eerste Samsung toestellen met de nieuwe oplaadtechnologie verschijnen mogelijk al in de tweede helft van 2014 op de markt. Kunnen we eens zo'n telefoon slopen om te zien of de techniek in onze portofoons ook toe te passen is…