Kenwood moet afslanken

kenwood

kenwoodJVC Kenwood roept haar bestuurders van 45 jaar en ouder op om vrijwillig vervroegd uit te treden. Het bedrijf verwacht een verlies van 41 miljoen euro in dit fiscale jaar.

 

 

Kenwood heeft aangekondigd dat dit gaat gelden voor honderden werknemers van 45 jaar of ouder, met name managers, waarmee het bedrijf verwacht het bestaande personeelsbestand van 4200 werknemers met 10 procent te kunnen verminderen.

Werknemers die het vervroegd pensioen accepteren ontvangen bovenop de standaard ontslagvergoeding een extra premie. Daarnaast zal het salaris van de bestuursleden in de komende vijf maanden met 12 tot 26 procent worden teruggeschroefd, en het salaris van de managers met 10 procent.

Voor dit fiscale jaar, dat in Japan eindigt in maart 2014, wordt een verlies van 41 miljoen euro verwacht. Volgens Kenwood komt dat door de teruglopende verkopen van hun GPS producten, wat het vlaggeschip van de firma is.