Breadboard-printplaat

bread1

bread1AK MODUL-BUS introduceert een printplaat die exact dezelfde layout heeft als een breadboard met 270 contacten. Hiermee wordt het mogelijk om prototypes van schakelingen op een stabiele manier vast te leggen zonder dat daar een speciale print voor hoeft te worden ontwikkeld.

 

 

De meeste elektronici kennen het probleem: een schakeling wordt op een breadboard opgebouwd, en na wat experimenten en aanpassingen werkt deze zoals bedoeld. Maar een breadboardopstelling is niet stabiel genoeg om in de praktijk gedurende langere tijd te worden gebruikt, en al helemaal niet geschikt voor inbouw in een definitieve behuizing. De schakeling moet eerst op een gaatjesprint opnieuw worden opgebouwd, of er moet een aparte print voor worden ontwikkeld. In beide gevallen zal de layout anders zijn dan op het breadboard, en dat kan de goede werking beïnvloeden. Met de nieuwe printplaat is dit niet nodig. De onderdelen en de draadbruggen kunnen een-op-een van het breadboard op de print worden overgebracht en vervolgens worden vastgesoldeerd. Hierdoor ontstaat direct een stabiel en gebruiksklaar eindproduct.

http://www.ak-modul-bus.de/cgi-bin/iboshop.cgi?showd20!0,364101380519246,PCBSB