Hoe hou je pile-up aso’s in de hand

dxcc

dxccGa er maar eens goed voor zitten, want er is een hoop over te vertellen. Pile-up aso's, zoals Rick K6VVA ze noemt. En hij heeft vaak genoeg aan de andere kant van de microfoon/sleutel gezeten om te weten waar hij het over heeft.

 

 

Iedereen die wel eens geprobeerd heeft een DX-station te werken, heeft het wel eens meegemaakt. "Amateurs" die tunen op de frequentie van het tegenstation. Niet begrijpen/weten dat een DX station bijna altijd SPLIT werkt en op zijn frequentie gaan zitten roepen. Reeksen punten versturen met de keyer (in CW) op de frequentie van het DX-station. Of gewoon een carrier neerzetten. Blijven roepen zonder te luisteren. De lijst is schier eindeloos. In onderstaande, tot nadenken stemmende en illustratieve presentatie vertelt Rick hoe daar mee om te gaan en geeft hij advies. Met zijn ervaring analyseerde hij het gedrag op de banden en kwam tot onderstaande video: "The BIG PICTURE Of Expedition Operating And The Direct Relationship To Anti-Social Pileup Behavior describes the problems and also solutions to the dysfunctional behavior we unfortunately hear in DX & IOTA Pileups on the Amateur Radio bands these days."  Duurt 43 minuten, maar de moeite van het bekijken waard.