Storm sloopt hoofdmast OH8X

Radio Arcala

Radio ArcalaAww, wat zonde. De 160m-80m hoofdmast van het bekende DX-kanon OH8X heeft de afgelopen stormen niet overleefd. Na 5 jaar fier de extreme omstandigheden in Finland het hoofd geboden te hebben, is de mast onder het recente stormgeweld bezweken.

 

 

Gelukkig is niemand gewond geraakt.. De zes andere antennenmasten hebben de storm onbeschadigd doorstaan, en ook gebouwen werden niet getroffen. Meer daarover in de DX-MB publicatie van a.s. woensdag.

De storm bevatte windstoten tot 125 km/h, die niet alleen de 40 ton zware antenne array sloopte, maar ook stroomuitval voor 200.000 Finse huishoudens veroorzaakte.

Maar OH8X gaat gewoon door: Radio Arcala belooft ook dit jaar weer een „QSO met de kerstman“ via de stations OF9X op 20 m en OH9SCL (Santa Claus Land). Voor het werken van de twee stations is weer een Santa Claus-certificaat te verdienen, dat ook op naam van de kinderen of kleinkinderen gezet kan worden.

Radiokerstman