23 cm biquad antenne

biq0

biq0Om gebruik te kunnen maken van de 23 cm ingang van het ATV relais PI6ZTM ben ik in de weer geweest met de bouw van een simpele biquad antenne. Uiteindelijk is het gelukt met de biquad op het dak de afstand van 4,7 km tussen mijn QTH en de repeater op " De Blankaard " te overbruggen.

 

Als reflector is eenzijdig ongeetst epoxy print gebruikt. De straler heb ik regenbestendig gemaakt door er een kunstof doos overheen te plaatsten.

Ik heb ongeveer 10 meter RG6/U coaxkabel gebruikt om de afstand naar de 1.2 GHz eindversterker te overbruggen. Verlies ongeveer 2,5 dB. Impedantie is 75 ohm en niet de gewenste 50. Maar de swr van 1:1,5 die dit tot gevolg heeft, geeft theoretisch maar 4% gereflecteerd vermogen. Dat valt dus mee. RG6/U is lekker dun en prijstechnisch erg interessant (10 meter kost 10 euro bij de "Praxis").

Begin van de klus

Afmetingen

In op 1255 MHz uit op 10,150 GHz