Aanpassingen PI3UTR

Repeater

RepeaterOp vrijdag 27 december gaan er een aantal aanpassingen plaatsvinden aan PI3UTR; zowel frequentie, antennehoogte en vermogen veranderen.

 

 

De frequentie gaat van 145.625 naar 145.575 en het vermogen gaat van 4 Watt naar 20 Watt en later zal de antenne ook omhoog gaan naar 350 meter. 145.575 zal je zeggen, dat zit toch buiten de repeaterband? Maar het AT heeft een aantal nieuwe repeaterfrequenties voor bovenregionale repeaters toegewezen en dit is er een van. PI3UTR wordt een bovenregionale repeater en wordt uitgebreid met nog een aantal repeaters; om te beginnen in Arnhem. Er zullen naar alle waarschijnlijkheid 6 repeaters komen die op dezelfde frequentie zitten en die gekoppeld worden zoals in het noorden bij het Coversity project .Met deze aanpassingen gaat PI3UTR dus zowat landelijke dekking krijgen.