Spieken via Morse

cw

cwGrappig berichtje in de Amerikaanse media: Studenten worden tegenwoordig steeds creatiever als het aankomt op spieken tijdens examens. In het verleden schreven we antwoorden op gummetjes of op stukjes papier die strak om de stift van de ballpoint gewikkeld werden. Maar tegenwoordig worden gadgets gebruikt.

 

Er is een applicatie beschikbaar voor de iPhone die uitsluitend bedoeld is om te spieken. De applicatie speelt van te voren opgenomen antwoorden af en geeft die door via de trilstand. De manier waarop de app communiceert met de gebruiker is via Morse code.

Naar verluidt hebben veel studenten deze app al gebruikt en die beweren dat het werkt. Eenvoudigweg steekwoorden ingeven, of termen danwel zinnen die de gebruiker helpen om het examen te halen.

Het grappige hieraan is dat de studenten dus kennelijk bereid zijn morse te leren in plaats van het onderwerp van het examen… En dat doe je niet op een regenachtige zondagmiddag. Het kost tijd om Morse onder de knie te krijgen, maar deze studenten is het dus gelukt.

Er staat niet bij wanneer die studenten dat gedaan hebben, maar het is al een tijdje gewoonte op scholen om smartphones tijdens examens te verbieden, juist omdat er zoveel manieren zijn om die dingen te misbruiken voor spieken. De app is nog steeds beschikbaar in de Apple Store en degenen die nieuwsgierig zijn naar hoe het werkt, kunnen het zelf proberen.

Een screenshot van de app vind je hier.