ICOM viert 50e verjaardag

Icom

IcomICOM is opgericht  in 1954 door Tokuzo Inoue, en inmiddels is het bedrijf een wereldwijd bekende fabrikant van zakelijke radioapparatuur, amateur radio, Maritieme radio's, radio's voor de luchtvaart, navigatie producten en communicatie ontvangers.

 

 

Het bedrijf kijkt met haar ontwikkelingen nog steeds vooriot, en onlangs heeft het de stap naar digitale amateurradio producten gemaakt (D-STAR), plus digitale producten en systemen zoals NXDN, dPMR en P25 producten onder het IDAS merk.

ICOM producten hebben wereldwijd een reputatie hoog te houden voor wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid. Niet onbelangrijk voor veel mensen van wie hun veiligheid of leven afhangt van hun apparatuur. ICOM radio's worden binnen de fabriek al stevig aan de tand gevoeld volgens de militaire 810 standaard specificaties. In elk ICOM product schuilt meer dan 50 jaar ontwikkel- en productie-ervaring.
ICOM's Research & Development afdeling is bekend om hun baanbrekende ontwikkelingen. In de afgelopen jaren ontwikkelde ICOM waterdichte radio's die blijven drijven voor de marine, en geavanceerde digitale & HF radio's voor de zakelijke en amateur markt. Kijk maar eens naar het aanraakscherm van de IC-7100 of naar het nieuwe licentievrije WLAN radio systeem en je ziet de toewijding ten aanzien van ontwerp en innovatie.

ICOM is gevestigd in Osaka, Japan en is een zeldzaam voorbeeld van een fabrikant die zijn productie nog niet naar een lage-lonenland heeft overgebracht. De productie vindt voor 100% in Japan plaats en daardoor kan een hoge kwaliteitsstandaard gehandhaafd blijven. De Icom fabriek Wakayama heeft een geavanceerd productiesysteem waarmee de hele reeks multi-mode draadloze communicatie producten gemaakt wordt. Ontwerp en fabricageprocedures voldoen aan de ISO9001/ISO9002 kwaliteits- en de ISO14001 milieunormen.

ICOM ziet er tegenwoordig heel anders uit als 50 jaar geleden. ICOM Inc is nu een private Japanese onderneming; de aandelen zijn genoteerd aan de beurzen van Tokyo en Osaka. Het bedrijf heeft een internationaal verkoop en service netwerk, en verkoopt haar producten in meer dan 80 landen.

Ondanks de omvang en het succes van ICOM heeft oprichter Tokuzo Inoue nog steeds een grote invloed op de dagelijkse gang van zaken van het bedrijf.

En uiteraard zetten ze hun traditie voort met de release van de nieuwe D-star set: de IC-5100 !