FCC geeft nieuwe experimentele vergunningen af

fcclogo

Fabrikanten en gebruikers van van draadloze microfoons maken zich ernstig zorgen over het verlies van UHF en VHF televisie spectrum in de aankomende spectrumveilingen. Veel van deze microfoons zitten rond de 800MHz en daar wordt driftig gelobbied door aanbieders van breedband internet.

 

 

De experimentele machtigingen laten zien dat het bedrijf Audio-Technica aan een mogelijke oplossing werkt. Zij kregen een experimentele machtiting voor het werken op GHz, waarbij het toegestaan is om in alle 50 Amerikaanse staten testen uit te voeren.

Carlson Wireless kreeg twee vergunningen voor de 470-698 MHz band (TV kanalen 14-51) voor white space testing (white space is de gereserveerde frequentieruimte tussen de televisiebanden en overige frequenties). De machtiging geldt voor een specifiek aantal locaties.

DRS Sustainment System kreeg een nieuwe experimentele vergunning voor het testen van short-range radio's op VHF frequenties, inclusief een beetje low-band VHF TV spectrum. Toegestane frequenties zijn 30-40 MHz, 50-60 MHz en 75.40-85.00 MHz. De Universiteit van Wisconsin-Madison heeft een experimentele vergunning ontvangen voor de 9.5-10.5 GHz band “voor het ontwikkelen van een prototype voor een nieuwe communicatie architectuur.” De toegestane locatie is mobiel in Madison, Wisconsin, de locatie van de Universiteit van Wisconsin-Madison campus.