Nieuwe frequenties voor Franse amateurs

Franse vlag

Franse vlagDe notulen van de vergadering van 7 maart tussen de Franse amateurvereniging REF en het Franse AT, ARCEP, zijn gepubliceerd. Franse radio amateurs hebben toegang gekregen tot 472-479 kHz met 1 Watt output in regio 1 en de Franse gebieden in regio 2.

 

Daarnaast waren er discussies over de mogelijkheid voor een amateur toewijzing voor het hele bandgedeelte van 1.8-2.0 MHz en mogelijke toekomstige toewijzingen voor 5.5 MHz en 70 MHz.

435-438 MHz is nu toegewezen aan de amateur-satellietdienst voor zowel uplink als downlink verbindingen in regio's 1 en de Franse gebieden in regio 2. Als gevolg van een eerdere fout in de Franse frequentietoewijzing vielen downlinkverbindingen in deze band niet binnen de Franse machtiging.

De 2400-2415 MHz band is nu toegewezen aan radio stations in de amateur-satellietdienst in de Franse gebieden in regio 2.

Met betrekking tot de 1.2 GHz band vroeg de REF zich af of de Galileo GPS satellieten, die tussen 1260 en 1300 MHz uitzenden, de toewijzing aan radio amateurs in dat bandgedeelte niet op de tocht zet. De ARCEP heeft gezegd dat men dat nader gaat onderzoeken en daar later op terug komt.

De REF meldt dat de ARCEP interesse heeft getoond in ARISS schoolverbindingen (verbindingen met het ISS – red.) welke een zeer leerzame ervaring zijn voor alle deelnemers.

Notulen van de vergadering tussen de ARCEP en REF in Google Nederlands:
HIER te lezen

 

Eén gedachte over “Nieuwe frequenties voor Franse amateurs”

Reacties zijn gesloten.