Gecombineerde DMR – D-Star radio

Lulijzer

LulijzerHet was natuurlijk wachten op de eerste ondernemer die een paar standaarden in één kastje ging stoppen, en die lijkt er nu te zijn. Gary Pearce KN4AQ had een interview met Jerry Wanger over een nieuwe portofoon die voorzien gaat worden van TWEE digitale voice modes: DMR en D-STAR

 

 

Connect Systems, Inc. maakt al een tijdje goedkope analoge en DMR digitale portofoons voor commerciële afnemers. Directeur Jerry Wanger kwam er onlangs achter dat radio amateurs die dingen gebruiken met de amateur MOTOTRBO systemen (DMR) en dat die amateurs daar best enthousiast over zijn. Dus gaat hij nu een model maken dat meer gericht is op amateurs (programmeerbaar via keyboard, etc), en daarnaast heeft hij een model op de tekentafel liggen dat MOTOTRBO en D-STAR gaat combineren. Dat zou zijn model CS7000 de eerste D-STAR radio maken die niet door ICOM geproduceerd wordt. Het hele verhaal:

Connect Systems President Jerry Wanger kondigt plannen aan voor gecombineerde DMR & D-STAR radio
http://www.va3xpr.net/connect-systems-president-jerry-wanger-announces-plans-to-launch-a-combo-dmr-d-star-radio/

Connect Systems, Inc.
http://www.connectsystems.com/