VIARC krijgt nieuwe prefixen

VIC

VICDe Weense amateurclub Vienna International Amateur Radio Club (VIARC) meldt met enige trots dat VIARC binnenkort stations kan laten werken met de nieuw uitgegeven calls C7A en 4Y1A als instituut (dus geen personen).

 

 

De callsign blokken C7A-C7Z zijn toegewezen aan de World Meteorological Organization (WMO) en 4YA-4YZ is toegewezen aan de internationale luchtvaartorganisatie International Civil Aviation Organization (ICAO). VIARC heeft zelf een UN amateur radio station met de call 4U1VIC in het Weense International Centre waar zich talloze UN en andere internationale organisaties bevinden.

VIARC is blij met de nieuwe prefixen C7 en 4Y, die aan de UN organisaties toegewezen zijn. Het activeren van die calls zal over de hele wereld de aandacht trekken, wat helpt bij het promoten van die organisaties en de werkzaamheden van de UN in het algemeen.

De nieuwe calls C7A en 4Y1A worden alleen bij speciale gelegenheden geactiveerd die gerelateerd zijn aan deze organisaties, zoals World Meteorological Day of International Civil Aviation Day.

LET OP: Deze nieuwe calls (C7A en 4Y1A) tellen voor wat betreft DXCC entiteit gewoon als Oostenrijk. Maar de QSL kaarten zijn erg mooi, zoals te zien is op:
http://files.qrz.com/a/4y1a/4Y1A_png.jpg
http://files.qrz.com/a/c7a/C7A_png.jpg