27MHz en 915MHz voorstellen in Engeland

ofcom logo

Ofcom logoDe Engelse versie van het AT, Ofcom, heeft een voorstel gepubliceerd voor het wijzigen van een aantal regels die onder anderen betrekking hebben op het gebruik van 27 MHz CB radio's.

 

 

De voorgestelde Wireless Telegraphy vrijstellingen geeft uitvoering aan een aantal eerder genomen beslissingen die door Ofcom genomen zijn. Naast wat andere zaken wordt het gebruik van de 870 tot 876 MHz en 915 tot 921 MHz band voor een aantal apparaten met beperkt bereik op een vergunningsvrije basis toegestaan. Daarnaast wordt het gebruik op land van stations op een bewegend platform zonder vergunning toegestaan, en worden twee verschillende Amplitude Modulatie modes voor gebruik door 27 MHz radio's toegestaan.

Voor wat het CB voorstel betreft: de verandering in de regels brengt de in Engeland beschikbare modes meer in lijn met de regels in andere landen in de wereld, waar het gebruik van AM en later SSB al tientallen jaren is toegestaan. CB in Engeland is momenteel uitsluitend toegestaan in FM.