Fusie Ten-Tec en Alpha Amplifiers

Ten-tec trx

Ten-tec trxOp 9 mei kondigde de firma RF Concepts LLC / Alpha Amplifiers een fusie aan met TEN-TEC Inc. De directeur van Alpha Amplifiers, Michael Seedman, AA6DY, verklaarde dat hiermee de perfecte combinatie van amateurmerken ontstaat. Door de fusie ontstaat een bedrijf met een miljoenenomzet en met een productlijn die loopt van QRP transceivers tot lineairs met maximaal toegestaan vermogen (en dan bedoelen we Amerikaans toegestaan vermogen, niet die Nederlandse 100W QRP).

 

Alpha Amplifiers maakt al lineairs sinds het begin van de 70-er jaren van de vorige eeuw en heeft al meer dan 13.000 lineairs uitgeleverd aan veeleisende amateurs. Door de amateurwereld wordt Alpha Amplifiers als de beste lineair leverancier ter wereld beschouwd. TEN-TEC , opgericht in 1968, produceert hoogwaardige ontvangers, transceivers, lineairs en tuners en is wereldwijd bekend door de betrouwbaarheid en prestaties van haar producten.

"De fusie van deze merken onder de RF Concepts vlag is eigenlijk logisch," zegt Seedman, "niet alleen voor wat betreft het creëren van een sterke productlijn, maar ook voor wat betreft de positionering van het bedrijf voor de toekomst. Door deze fusie wordt de omzet van ons bedrijf meer dan verdubbeld waardoor we meer geld kunnen investeren in innovatieve, klantgedreven productontwikkelingen."

De aankondiging van de fusie komt net voor aanvang van een grote amateur-beurs in Amerika, de Dayton (Ohio) Hamvention — waar meer dan 75.000 radio-amnateurs verwacht worden voor het aanschouwen van de laatste ontwikkelingen op amateurradio gebied. Zowel Alpha Amplifiers als TEN-TEC hebben nog een aparte stand op de beurs, die van 16 tot 18 mei gehouden wordt. Beide stands tonen nieuwe producten en hebben speciale aanbiedingen om de fusie te vieren. Op stands 209-210 in de Noord Hal toont Alpha Amplifiers de DreamTuner 4040 Automatische Antenne Tuner die binnenkort uitkomt; een  4kW Autotuner met grafische interface. Op stands 458-450 in de Oost Hal toont TEN-TEC de Patriot, een open source, op Arduino-gebaseerde SSB transceiver (afgekeken van de Minima? – red.).