PA0-calls komen vrij

atlogo

atlogoUit de notulen van het onlangs gehouden Amateur Overleg tussen de Veron, VRZA en het AT blijkt dat vanaf eind dit jaar elke zendamateur met een F-licentie een PA0 prefix mag kiezen. Dat staat al een jaar of tien op de agenda, maar werd tot nu toe steeds geblokkeerd.

 

 

En dat is goed nieuws voor alle amateurs met een minderwaardigheidscomplex die vinden dat ze niet volledig meedoen als ze geen PA-nuller zijn. Tegenwerking kwam tot nu toe voornamelijk van een groep amateurs die vond dat roepletters persoonsgebonden zijn, en niet stationsgebonden – wat natuurlijk wel het geval is. Men heeft nu dus gekozen voor gelijke rechten voor alle roepletters. Dus: nog een paar maanden en dan kan je je call inruilen voor een PA0-call, mits je een F-licentie hebt, en zo je aanzien in de amateurwereld weer wat verhogen. (Vergeef mij het cynisme, maar ik vind het een non-discussie – red.)