Doelen en eisen C2000 vooraf niet helder

c2000Toen het communicatiesysteem C2000 voor de hulpdiensten werd ontwikkeld, is niet goed nagedacht over het doel, de eisen en de kosten. Ook is er niet goed gesproken met de mensen die ermee moesten gaan werken over wat ze precies nodig hadden. Dat had in het voortraject moeten gebeuren maar daarin is onvoldoende geïnvesteerd, waardoor toen al hiaten ontstonden.

 

 

Lees verder “Doelen en eisen C2000 vooraf niet helder”

Wi-Fly

CellphoneHet Australische communicatiebedrijf Telstra is begonnen met het testen van mobieltjes in vliegtuigen, inclusief de mogelijkheid om eem breedbandsignaal te leveren aan het vliegtuig waarmee telefoongebruikers met 4G kunnen browsen op het web, emails kunnen ontvangen en verzenden, video gesprekken voeren, films kijken en muziek en foto's downloaden.

 

 

Lees verder “Wi-Fly”

Amerika ontsnapt aan 70cm-ramp

fcc logoHet Amerikaanse AT, FCC, heeft zonder verder commentaar een verzoek van de firma Lockheed Martin afgewezen waarmee deze haar activiteiten met radio frequency identification (RFID) systemen in de 433 MHz band (433.5-434.5 MHz) had willen uitbreiden. Lockheed Martin heeft haar RFID afdeling 2 jaar geleden al verkocht, maar het bedrijf trok pas deze maand het lopende verzoek in.

 

Lees verder “Amerika ontsnapt aan 70cm-ramp”

Telecomproviders verhuisd

CellphoneHet afgelopen jaar heeft er in telecomland een revolutionaire verhuizing plaatsgevonden waar de klanten vrijwel niets van gemerkt hebben. De drie telecomaanbieders die eind 2012 frequenties verwierven voor onder meer 4G hebben -ondersteund door Agentschap Telecom- frequenties gewisseld. Hiermee is de grootste ombouwoperatie in de geschiedenis van de mobiele telefonie afgerond.

 

Lees verder “Telecomproviders verhuisd”