Australische 9cm band in gevaar

acma logo

acma logoDaar gaat er weer een: De Australische 9 cm amateur band die loopt van 3300-3600 MHz loopt het risico wat segmenten te verliezen als gevolg van een herschikking van de 3400-3600 MHz band zoals die net is afgekondigd door de Australian Communications and Media Authority (ACMA).

 

De ACMA zoekt naar mogelijkheden voor toekomstige licensering in de 3.5 GHz band, zoals ze beschrijft in het document "Transitioning the 3.5 GHz band for future opportunities".

Momenteel is 3400-3600 MHz verdeeld in diverse segmenten die toegewezen zijn aan primaire gebruikers door middel van een mix van apparaat- en spectrum licenties. Amateurgebruik van 3300-3600 MHz is op secondaire basis. Volgens de ACMA lijkt het 3400-3600 MHz landschap overzee te veranderen, en dat zet druk op de huidige Australische toewijzingen. Met het veranderen van de toepassingen van microgolf communicatie moet er een duidelijker beeld ontstaan hoe toekomstige applicaties gebruik gaan maken van het spectrum in Australië.

Op de website van de ACMA staat te lezen dat "ACMA’s antwoord op de complexiteit en groeiende druk in relatie tot de 3.5 GHz band is te kijken naar een nieuwe indeling die de toekomst van de band een maximale flexibiliteit geeft."

Het Wireless Institute of Australia (WIA) formuleert momenteel een antwoord op de voornemens van de ACMA en amateurs dienen daartoe vóór 21 juli hun commentaar ingeleverd te hebben.

De aankondiging van ACMA is op hun website te vinden via deze Link

Het WIA bandplan voor de 9 cm amateur band is te vinden via deze Link