Nieuwe radio’s

Willekeurige kletsdoos

Willekeurige kletsdoosEen hoop meldingen van nieuwe radiootjes de laatste tijd. Kennelijk is de amateurmarkt zo slecht nog niet HI. Bij deze een kleine samenvatting van wat er de laatste dagen zoal in mijn mailbox plofte.

 

 

Allereerst meldt Rob PE9PE dat er een nieuwe 70MHz radio op de markt is:

"Voor belangstellenden in en rond Zoetermeer kan ik de NobleRadio NR-4SC 70 MHz transceiver laten zien of naast hun eigen transceiver/transverter gebruiken.

Specs:
1)   SSB/CW
2)   15 Watt
3)   Keyer ingebouwd
4)   Echte S-meter, dus geen bargraph.
5)   RIT
6)   SPLIT
7)   VST
8)   Smal en breed filter
9)   AGC schakelbaar
10) PTT voor linear
11) Dual Display
12) 13.8V
13) Ingebouwde luidspreker
14) IF out "
 

Prijs geen idee. Of dit een uitgeklede versie is van de 4m/6m duobander van Noble Radio weet ik niet. Voor meer info zou ik contact opnemen met Rob.

Update: Rob laat weten dat het inderdaad de monoband uitvoering van bovengenoemde transceiver is. De prijs wordt €499 inclusief BTW.

 


Dan kondigt Southgate een QRP HF – 4m set aan. Voor al die amateurs die slechts via koopdozen QRV kunnen zijn op 4m wordt de keus dus langzaam groter. Overigens wordt ik van de links op de site niet wijzer, maar wellicht heb ik iets over het hoofd gezien. Door al die DDS technieken wordt het steeds makkelijker een compacte set te maken voor een breed gebied. Dit is er maar weer eens een voorbeeld van.

 

 


Indo-ware.com meldt de beschikbaarheid van een Single Channel 29.600MHz FM handheld. Nota bene met schema en printlayout op de website. Nieuw is het niet: op het schema staat het jaartal 2008 vermeld. En kennelijk is er ruzie over de rechten, want het YouTube filmpje waar het originele artikel naar verwees, is verwijderd in verband met auteursrechten. Er komt 5W uit het apparaat, maar of dat nou zo effectief is in de getoonde rubber duck durf ik ernstig te betwijfelen. Hier is echter wél een prijs van bekend: 399.000 Roepies. Het papier waar het op gedrukt is, is meer waard… Omgerekend €29,65 en daar heb je een alleraardigst knutselprojectje voor.