Wifi zonder voeding

wifi

WifiOnderzoekers aan de Universiteit van Washington hebben een techniek ontwikkeld die HF radio signalen gebruikt voor de voeding, en "Wifi backscatter" technieken om internet connectiviteit mogelijk te maken voor apparaatjes zoals sensoren.

 

Binnenkort presenteren zij hun resultaten voor de Association for Computing Machinery’s Special Interest Group tijdens de jaarlijkse Data Communication conferentie die deze maand in Chicago gehouden wordt. Het team is daarnaast van plan om een bedrijf te beginnen gebaseerd op deze technologie.

http://www.washington.edu/news/2014/…hings-reality/

Deze nieuwe techniek klinkt een beetje als iets dat ook al toegepast wordt in RFID apparaatjes, maar dan met een veel lager signaalniveau. Hoewel de datasnelheid momentel nog maar 1 kilobit per seconde is en het bereik beperkt, kan je je wel voorstellen dat zowel bereik als snelheid binnenkort zal toenemen waardoor een verbinding met een onderhuids implantaat voor het registreren van lichaamstemperatuur, hartslag, bloeddruk, zuurstofgehalte en meer via Wifi mogelijk wordt. Daarmee komt ook het "Internet of Things" weer een stukje dichterbij.