HF detektor tot 3 GHz

chip

chipLinear Technology biedt onder partnummer LTC5505 een hoogfrequent detektor met een dynamisch bereik van 40 dB aan. Dit IC wordt geleverd in SMD behuizing (SOT23).

 

 

De LTC5505 is geschikt voor ingangssignalen van 300…3000 MHz met een niveau van -32 dBm tot + 18 dBm. Dit detektor-IC is niet veel groter dan de gebruikelijke, simpele detectiediode, maar heeft veel beter eigenschappen.  Er zijn 2 versies leverbaar  voor verschillende ingangsniveaus:

 LTC5505-1 =>   – 28 dBm….+18 dBm   Rin = 20 ohm

LTC5505-2 =>   – 32 dBm… + 12 dBm    Rin = 0 ohm

 De LTC5505-1 is bedoeld voor hoge ingangsniveaus. Met behulp van voorschakelweerstand Rin en de ingangsweerstand in het IC wordt het signaal verzwakt. Beide uitvoeringen hebben een ingangsimpedantie van ongeveer 50 ohm. In de LTC5505 zit een Schottky-diode. De schakeling hieronder verbruikt 0,5 mA

De voedingsspanning moet in het bereik 2,7 V … 6 V liggen. Er is een shutdown aansluiting aanwezig die de detektor uitschakelt als hierop een laag niveau wordt aangeboden. In uitgeschakelde toestand is het stroomverbruik slechts 2 uA. De uitgangsspanning van de detektor is afhankelijk van het ingangsniveau en ligt tussen de 280 mV en > 2V. De uitgang is geschikt om direkt een mA-meter aan te sturen. D.m.v. een "Gain Compression Block" wordt het uitgangssignaal gereduceerd bij hoge ingangsniveaus om binnen het bereik van de uitgangsniveaus te passen. Het maximale uitgangsniveau wordt begrensd door de minimale voedingsspanning van 2,7 V.