KPN reanimeert Push To Talk

Lulijzer

LulijzerKPN Critical Communications biedt als eerste in Nederland, samen met haar partner Ericsson, de dienst KPN Push-To-Talk. Hiermee is met één druk op de knop directe spraakverbinding met een groep of individu mogelijk over het mobiele 3G- of 4G-netwerk van KPN in Nederland.

 

Op deze manier kan direct worden gecommuniceerd met een collega op een andere vestiging of een monteur bij een klant zonder te telefoneren of te wachten op verbinding. “KPN Push-To-Talk draagt bij aan de efficiency in de werkprocessen van bedrijven en in combinatie met KPN Protect aan de maximale bescherming van alleenwerkers”, aldus John van Vianen.

KPN Push-To-Talk is een cloud service gekoppeld aan het mobiele netwerk van KPN. U kunt Push-To-Talk gebruiken op de Sonim XP1520 Bolt XL en de Sonim XP5560 Bolt, welke zijn voorzien van een speciale Push-To-Talk knop, of op uw eigen mobiele telefoon (Android of IOS). Er zijn 2 abonnementsvormen beschikbaar. Afhankelijk van het abonnement beschikt u over GPS-locatiebepaling, realtime aanwezigheid en beschikbaarheidsinformatie van contacten, prioriteitsoproepen en een web based management tool. KPN Push-To-Talk biedt met de additionele Dispatcher software een volwaardige meldkamerapplicatie. Meer over KPN Push-to-talk is te vinden op www.kpn.com/pushtotalk.

KPN Protect
KPN Push-To-Talk is een nieuwe dienst in de portefeuille van KPN Protect. Door te kiezen voor een complete veiligheidsoplossing worden alleenwerkers beschermd, risico’s op de werkplek verkleind en wordt geconformeerd aan wet- en regelgeving. Men kiest met KPN Protect voor een maximale veiligheidsoplossing door gebruik te maken van een ultra robuuste XP5560 Bolt telefoon, een eenvoudig te gebruiken cloud monitoring service, 24/7 expert alarmopvolging inclusief aansturing van eerstelijns hulpdiensten en Push-To-Talk.

Tot zover de juichende media. Maar waar heb ik dat toch meer gelezen? Op PI4RAZ , en wel op 27 mei 2007! Het heeft er alle schijn van dat een mislukt experiment van 7 jaar geleden nieuw leven wordt ingeblazen met een nieuw toestel maar dezelfde functionaliteit. De argumenten die Dick PE1RZJ 7 jaar geleden aanvoerde waarom je dit in kritische situaties niet moet willen, gelden m.i. nog steeds. Ik hou het op mijn ouwe trouwe Baofeng UV-5…