Nieuw bestuur IARU Regio 1

iaru

iaruTijdens de Plenary Meeting van de IARU Region 1 Conferentie te Albena – Varna werd traditiegetrouw een verkiezing gehouden voor de verschillende bestuursmandaten. Er wordt rechtstreeks een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester gekozen. Zodra die namen bekend zijn wordt overgegaan tot de verkiezing van vijf bestuurders.

 

In tegenstelling tot de vorige conferenties zijn slechts twee bestuurders op post gebleven. Alle anderen zijn nieuwkomers of oudgedienden.

De nieuwe voorzitter van de IARU Region 1 is Don Beattie G3BJ. Don was enkele jaren geleden al secretaris van de IARU Region 1. Ook bij de RSGB was hij voorzitter en secretaris. Verder is het bestuur (Executive Committee) als volgt samengesteld:

Ondervoorzitter: Faisal Alajimi 9K2RR,
Secretaris: Dennis Green ZS4BS (eveneens een oudgediende),
Penningmeester: Eva Rychla HB9FPM/OK3QE,
Bestuursleden (5): Thilo Kootz DL9KCE, Dave Court EI3IO, Ranko Boca 4O3A, Ivan Stauning OZ7IS en Oliver Tabakovski Z32TO.

Ook de voorzitters van de diverse commissies en werkgroepen moesten worden verkozen. Jacques ON4AVJ werd tot voorzitter benoemd van de commissie C5 (VHF-UHF) en Stefan ON6TI volgt Gaston ON4WF op als voorzitter van de ARSPEX werkgroep. Proficiat aan beiden.
Rest nog mede te delen dat alle UBA-voorstellen in de C3- en C5-commissies werden goedgekeurd.

Even eraan herinneren dat de IARU wereldwijd ingedeeld is in drie regio’s, nl. Region 1 voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten, Region 2 voor Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en tenslotte Region 3 voor Azië en alle landen in de Stille Oceaan. Naast het uitvaardigen van aanbevelingen voor de radioamateurdienst zal de IARU zich vooral bezig houden om onze belangen te verdedigen bij internationale organisaties zoals de ITU, ERO, enz…

Daarmee lijkt een einde gekomen aan het voorzitterschap van Hans Blondeel Timmerman, PB2T, als voorzitter van de IARU Regio 1.