Toch Cold Fusion via ECAT?

ecat-180x180

ecat-180x180Onbeperkte duurzame energie waar nauwelijks brandstof voor nodig is. Geen afvalstoffen. Een kernreactie zonder radioactieve straling. Als je een flesje Spa Blauw vult met de brandstof, kun je daar je auto de rest van je leven op laten rijden. Daar moet je aan denken bij het Cold Fusion proces, ook wel Low-Energy Nuclear Reaction (LENR) genoemd.

 

 

Te mooi om waar te zijn? Niet volgens Andrea Rossi, die met de E-Cat (Energy Catalyzer) er in is geslaagd om een proces van cold fusion te laten plaatsvinden, wat voldoet aan al bovenstaande eisen. Althans, naar eigen zeggen. En daar wordt hij al jaren voor uitgelachen door de wetenschappelijke gemeenschap. Cold fusion zou namelijk betekenen dat al onze energie- en milieuproblemen zijn opgelost en we dus het tijdperk van de Energie Revolutie in gaan. Dus is het niet waar. Diverse kritische blogs schoten al gaten in onderzoek naar de cold fusion van Rossi, maar onlangs is er weer een voorzichtig wetenschappelijk rapport (PDF) verschenen waaruit toch wel doorsijpelt dat Andrea Rossi wellicht iets heel revolutionairs heeft uitgevonden met zijn E-Cat. In ieder geval iets mysterieus.

Critici beweren dat het allemaal niet mogelijk is, en verwijten een trucendoos tijdens de demonstraties. Zo mogen de brandstof en brandstofresten niet onderzocht worden (waaruit afgeleid kan worden hoe de reactie verloopt) en weigert de uitvinder stelselmatig zijn uitvinding van het lichtnet te ontkoppelen. Dat lichtnet is kennelijk nodig om het proces op gang te brengen. Daarna wordt de ECAT generator uitgeschakeld, en om dat te verifiëren wordt met een stroomtang de stroom door de aders gemeten. Dat dat niets zegt, laat onderstaand plaatje zien:

Power-Magic-1

Zoals in de verklaring te lezen, kan je een stroomtang op deze manier bedotten. Een gewone energiemeter of ampèremeter natuurlijk niet, maar waarom ze daar nou weer niet opgekomen zijn…

Afijn, als het waar is, zijn onze energiezorgen voorbij. Maar het hele verhaal doet mij een beetje denken aan "de broncode", een boek dat geschreven is over de Nederlandse uitvinder Jan Sloot die een uniek compressie protocol voor video uitgevonden zou hebben. Ook hij heeft bedenkelijke demonstraties met zijn vinding gegeven, en na zijn overlijden zijn de kastjes die de coders en decoders bevatten, verdwenen. Nooit meer iets van gehoord. De toekomst zal leren of dit inderdaad de revolutionaire energiebron is waar we op zitten te wachten.