Politie zet aanbesteding portofoons stop

porto

portoDe politie heeft de aanbestedingsprocedure voor portofoons, een mega-order van minimaal 10 miljoen euro, voorlopig stilgelegd.

 

Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Verkopers van de portofoons vertelden De Telegraaf bijna unaniem dat ze constateerden dat het bestek voor de miljoenenorder naar producent Motorola is toegeschreven. Doordat de politie alle 40.000 apparaten bij dezelfde producent wil afnemen, staan concurrenten al voor de start van de aanbesteding buitenspel.

Onderzocht wordt of de aanbesteding inderdaad naar één producent is toegeschreven. De korpsleiding van de Nationale Politie wil de procedure ook laten toetsen door een aantal externe deskundigen.

De inkoop van spullen bij de politie is sinds enige tijd een kwestie van formaat geworden. De aanbesteding voor politieauto's heeft inmiddels tot schorsing van enkele inkopers en een strafrechtelijk onderzoek geleid, omdat er mogelijk corruptie in het spel is.