Slak stopt radio omroep

220px-Snail-WA

220px-Snail-WA

De omroepzender Hawaii Public Radio laat weten dat de uitzendingen richting Kauai en Oahu tot nader order gestopt zijn vanwege een bedreigde boomslakkensoort.

 

 

Volgens de omroep hebben de recente stormen de stroomvoorziening naar de steunzender op de top van de berg Ka`ala vernield, die normaal zorgt voor de uitzending richting oost en zuid van Kauai en de noordkust van Oahu. Daarnaast zendt een aparte straalverbinding het signaal ook nog verder naar KIPL 89.9 in Lihue.

Uiteraard had de zender een generator als backup stroomvoorziening, maar die kwam op 30 september zonder brandstof te zitten. Normaal gesproken zou de elektriciteitsmaatschappij de stroomvoorziening al lang gerepareerd hebben, maar nu even niet. En dat omdat het gebied waar de reparatie plaats moet vinden, geïdentificeerd is als het leefgebied van een bedreigde boomslakkensoort die momenteel midden in het broedseizoen zit.

Dus worden luisteraars rond Kauai en de noordkust gevraagd om via internet naar de radio te luisteren met de Hawaii Public Radio gratis app, of via de kabel. Het is wel een van de meest originele storingsoorzaken ooit…