Duitse amateur gaat gevecht aan met Russische militairen

Dort kommen die Russen!

Dort kommen die Russen!Een onbekend Duits amateur station heeft geprobeerd om militaire uitzendingen die plaatsvonden in de 80m band vanuit Rusland te verstoren.

 

 

De actie vond plaats op 3.733 MHz op 22 oktober om 2000 uur UTC. De Russische uitzendingen in Frequency Shift Keying ofwel FSK modulatie komen vermoedelijk vanaf een zendlocatie in Kaliningrad.

Een screenshot dat genomen is door International Amateur Radio Union Monitoring Service waarnemer Wolfgang Hadel, DK2OM, laat zien dat een station probeert om Morse code strepen de versturen tijdens de pauze-onderbrekingen in de Russische uitzending. Het laat ook zien dat het storende station een stoorsignaal in de lucht zet van tenminste 2 kiloHertz breed.

germanspurius

Volgens de Monitoring Service is dezelfde ongeïdentificeerd operator verantwoordelijk voor soortgelijke stoorsignalen tegen vermoedelijk Russische  uitzendingen in de 40 meter band, maar dat is nog niet bewezen.