Amateur social media website

1361459953Eens in de zoveel tijd duikt er weer een op, maar ik heb er nog niet één de Facebook onder de radioamateurs zien worden: een HAM social media website. De nieuwste komt op het conto van Andreas OE8APR.

 

Socialhams is een online verzamelplaats voor radio amateurs. Het combineert de voordelen van een sociaal netwerk met de wensen van radio amateurs. Om mee te kunnen doen dien je te beschikken over een geldig e-mail adres en een call.

Als geregistreerd lid van socialhams kan je gelijkgestemde geesten ontmoeten, Chatten, Blog en Forum posts schrijven, Polls starten, en Groups en Events aanmaken. In je profiel en veel andere secties is de mogelijkheid om foto's en video's op te nemen.

De iPhone App stelt je in staat om profielen te bekijken, foto's en video's de bekijken en uploaden, mail te versturen en nog veel meer. Ook voor Android apparaten is er een app.

Daarnaast zitten er nog een paar radio specifieke modules in:

DX Cluster module voor het maken van die ene speciale verbinding of het melden van een DX station aan de rest van de gebruikers. Dit is de eerste HTML5 web socket gebaseerde DXCluster client in de wereld

Logboek
Het socialhams logboek geeft je de mogelijkheid om je QSO's op te slaan. Met deze module kan je verbindingen toevoegen, wijzigen, organiseren en sorteren, allemaal online.

APRS Map
De APRS module geeft alle APRS stations in de zichtbare omgeving weer. Daarnaast kan je berichten via APRS versturen naar stations die APRS berichten kunnen ontvangen.

NCDXF Beacon
De baken kaart toont de locatie, status en de huidige of toekomstige activiteiten van elk NCDXF baken in het netwerk. Door naar elk baken op elke band te luisteren kan je vaststellen welke banden open zijn naar welke delen van de wereld.

Wereld klok
De wereldklok toont de tijd in diverse delen van de wereld. Daarnaast kan je de Greyline in de gaten houden en de positie daarvan bepalen, zodat je van die bijzondere condities gebruik kunt maken.

Bibliotheek
Verzameling van diverse documenten zoals manuals, schema's, spreadsheets, etc

Elmer’s corner
De Elmer hoek stelt elk socialhams lid in staat om een instructie te schrijven voor de hele gemeenschap en zo andere amateurs op te leiden.

Het project is nog in ontwikkeling en er komen nog steeds meer mogelijkheden bij. Wil je het ook eens proberen, dan kan je terecht op http://socialhams.net