Amateurs hebben last van marijuana

cannabis

cannabisEn niet omdat ze er teveel van gerookt hebben. In Amerika zitten de cannabis industrie en de overheid al langer niet op één lijn, maar dit keer is het niet Justitie die achter de wietkwekers aanjaagt, maar hun agentschap telecom, de Federal Communications Commission…

 

Ook daar is de FCC verantwoordelijk voor elektronische communicatie, net als ons AT hier, en bizar genoeg zijn het de groeilampen welke voor de wietkweek gebruikt worden die een partij storing produceren waardoor amateur-radio uitzendingen in hun primaire frequentiebanden zo goed als onmogelijk worden.

Al op 12 maart vorig jaar stuurde de Amerikaanse amateurvereniging, de American Radio Relay League, een klacht naar de FCC over de storing die door deze groeilampen veroorzaakt wordt in het frequentiegebied van 1.8 tot 30 MegaHertz, en dat zijn zeker geen geringe storingen.

"Het storingsniveau van deze lampen [Lumatek LK1000 grow light] is dusdanig hoog, dat in een stedelijk gebied in hele wijken geen HF ontvangst meer mogelijk is," schreef algemeen raadsman Christopher Imlay aan de operationele manager van de FCC Spectrum Enforcement Divisie, John Poutasse, in de hoop dat het agentschap de verkoop van deze lampen gaat verbieden. Het goede nieuws is dat de fabrikant inmiddels gestopt is met het maken van dit type, maar ze zijn nog steeds te koop – en waarschijnlijk ook nog in grote getale in gebruik.