Internet in een baan om de aarde

Ook in de ruimte

Ook in de ruimteHet blad New Scientist interviewde radio amateur James Cutler KF6RFX als onderdeel van hun verhaal over de plannen om honderden internet satellieten te gaan lanceren in een baan op 1200 km hoogte.

 

Deze maand kondigden Virgin Galactic en chip-maker Qualcomm hun steun aan voor een bedrijf met de naam OneWeb. Die zijn van plan om 648 satellieten in een baan om de aarde te brengen op ongeveer 1200 kilometer hoogte, waar de ping tijden nog rond de 8ms liggen, en dat is voor de meeste toepassingen goed genoeg. SpaceX kondigde daarna onmiddellijk aan om hetzelfde te gaan doen, met het bouwen en lanceren van 4000 satellieten op ongeveer dezelfde hoogte.

Het hele verhaal lees je op
http://www.newscientist.com/article/mg22530062.200-multibilliondollar-race-to-put-internet-into-orbit.html?full=true