Eind aan BBC World Service op 1323 kHz

BBC

bbcDe BBC liet op 3 februari weten dat het haar Engelstalige uitzendingen op 1323 kHz middengolf in het oostelijke deel van het middellandse zeegebied – inclusief Israël, het grootste deel van Libanon, Cyprus en Zuid-Turkije – gaat stoppen per 25 april 2015.

 

 

De directeur van BBC World Service, Fran Unsworth, zegt: “Onze Engelstalige uitzendingen zullen nog wel te horen zijn via satelliet en op het internet – wat het meest gebruikte medium is onder de luisteraars van tegenwoordig. Het is echter niet meer financieel haalbaar om de uitzendingen via de middengolf te continueren. Om deze reden hebben we besloten om met deze uitzendingen te stoppen.“

Luisteraars in de regio kunnen 24 uur per dag luisteren naar BBC World Service Engelsvia de direct-to-home satelliet dienst op Eutelsat 13 (13 graden oost, 11.117 MHz vertikaal) of via internet op BBCWorldservice.com

BBC verklaring:
http://www.bbc.co.uk/mediacentre/statements/mw-eastern-med