Succesvolle amateuruitzendingen in de 49m band

Een echte zender

Een echte zenderAfgelopen weekend vondt de succesvolle lancering plaats van twee aan de hobby gerelateerde radioshows, en wel in de 49m omroep band.

 

Zoals wij al eerder meldden , worden kortegolfzenders die afgedankt worden door reguliere omroepers, in beheer genomen door radio amateurs.

Als gevolg daarvan zond DARC Radio afgelopen zondag uit om 1000 UTC met een 100kW zender in Oostenrijk, en dat werd maandag om 1600 UTC nog eens herhaald via de door amateurs beheerde 10kW AM zender van Channel292 op 6070 KHz, nu vanuit Ingolstadt in Duitsland.

Die uitzending werd voorafgegaan door het English Amateur Radio News (EARN) programma op maandag om 1500UTC.

Er zijn rapporten ontvangen vanuit heel Europa (Engeland, Nederand, Zweden, Duitsland, Oostenrijk) – allemaal positief over zowel de signaalsterkte als de inhoud. Er was zelfs een luisteraar in Maleisië die gebruik maakte van een SDR in Nederland… (TU Twente? )

Let erop dat de uitzendtijden verschuiven als de zomertijd in gaat komend weekend, dus hou de website channel292.de in de gaten voor het actuele uitzendschema voor de komende weken. Daarnaast is het plan om de EARN uitzending te verplaatsen naar na de DARC Radio show op de maandag, zodat de propagatie op die tijd beter is voor die show.

Email addressen voor informatie en het versturen van rapporten zijn radiodarc.de voor het DARC radioprogramma en ewsgmail.com">EnglishARNewsgmail.com voor de EARN uitzending.