Duitsland nog niet terug op 4m

BNetzAIn een brief van 12 maart bevestigde de Runde Tisch Amateurfunk (RTA) haar verzoek om een tijdelijke toegang in de 70 MHz-band te realiseren. Sinds 31 augustus 2014 is deze toestemming in Duitsland namelijk verlopen.

 

Wij schreven daar al eerder over op 13 november vorig jaar. Reeds op 10 november 2014 werd deze werkwijze toegepast samen met nieuwe regelgeving in de 50 MHz band. Terwijl de nieuwe regelgeving op 50 MHz door het Publicatieblad No. 1523/2014 werdt goedgekeurd, was een tijdelijke toegang tot 70 MHz onvermeld tot nu toe.

De recente brief is nu gepubliceerd op de DARC website, maar is alleen voor DARC leden te lezen. Totdat de aanvraag bekrachtigd is, zullen we dus geen Duitse stations horen op 4m. Nu maar hopen dat door deze hernieuwde aandacht de toestemming nog voor het Es-seizoen geregeld wordt.