Buitenaards signaal stelt wetenschap voor raadsel

RegenvangerWetenschappers staan voor een raadsel nu een reeks radiosignalen uit de ruimte een opmerkelijk wiskundig patroon lijkt te volgen. De kans dat zoiets toevallig gebeurt, is slechts vijf op tienduizend. Mogelijke verklaring? Buitenaards leven.

 

Lees “Buitenaards signaal stelt wetenschap voor raadsel” verder

Nieuwe batterij laadt smartphone in minuut

BatterijtjeAmerikaanse wetenschappers claimen een nieuwe batterij te hebben ontwikkeld die een smartphone in één minuut kan opladen. Ze hopen dat de aluminiumbatterij de lithiumexemplaren gaat vervangen die vandaag de dag te vinden zijn in laptops en mobiele telefoons.

 

Lees “Nieuwe batterij laadt smartphone in minuut” verder

Bluetooth-uitvinder opgenomen in Hall of Fame

UitvinderJaap Haartsen krijgt een plekje in de Amerikaanse National Inventors Hall of Fame, waarin belangrijke uitvinders zijn opgenomen. Hij ontwikkelde de technologie voor communicatie over korte afstanden toen hij in dienst was van Ericsson.

 

 

Lees “Bluetooth-uitvinder opgenomen in Hall of Fame” verder

Thaise defensie pikt 6m weer in

Thai logoHet Thaise AT, de National Broadcasting and Telecommunications Commission ofwel NBTC overweegt een nieuw nationaal frequentieplan. Een met twee doelstellingen: verbetering van de nationale veiligheid en het plannen van nieuwe breedband telecommunicatiediensten in de toekomst.

 

Lees “Thaise defensie pikt 6m weer in” verder