Ook in Duitsland 13cm beperkingen

Schoteltje

SchoteltjeIn Publicatieblad 9/2015 kondigt het Duitse agentschap een tijdelijk verbod aan op het gebruik van het frequentiebereik 2347-2385 MHz voor radio amateurs in Beieren. Het verbiedt het (secundaire) gebruik van het opgegeven frequentiebereik door amateur stations in de periode van 23 mei – 9 juni 2015.

 

De achtergrond is het toegenomen gebruik van het frequentiebandje door de hulpdiensten (BOS) als gevolg van verschillende evenementen in Beieren, waaronder de G7-top die gehouden wordt in Schloss Elmau.

Het agentschap wijst er verder op dat in het geval van inbreuken die storingen veroorzaken bij de hulpdiensten, het agentschap juridische stappen zal ondernemen tegen de veroorzaker en de kosten op de veroorzaker zal verhalen. Operators van op afstand bestuurde of automatisch werkende amateur stations worden afzonderlijk door het agentschap BNetzA aangeschreven. De directie van de Roundtable amateur radio (RTA) vraagt ??alle radioamateurs in DL om dit tijdelijk verbod in acht te nemen.