Weer 2 MG zenders verdwenen

oude radio's

oude radio'sRadio Magazine meldt dat op 6 juli j.l. twee Duitse AM middengolf omroepzenders uitgeschakeld zijn.

 

 

Ze schrijven daarover: Hoewel er over het algemeen tandenknarsend kennis genomen wordt van de plannen van sommige landen (of juist van het gebrek aan plannen) met betrekking tot het uitschakelen van hun FM netwerken, is dat maar zelden het geval als het gaat om plannen om AM middengolf stations uit te schakelen.
 
Op 6 juli om 2.00 lokale tijd zijn beide middengolfzenders van de WDR (West Deutsche Rundfunk) voorgoed uitgeschakeld. Het geld dat daarmee bespaard wordt, wordt voortaan besteed aan DAB+ radio.
 
De zenders staan in Langenberg (720 kHz @ 63 kW) en Bonn (774 kHz @ 5 kW). Zij dekten het verzorgingsgebied Noordrijn-Westfalen, naast Rijnland Palts en Hesse, volgens digitalfernsehen.com.  De programma's die uitgezonden werden via de AM stations waren al beschikbaar via internet, via DAB+, satelliet radio, en via lokale kabelsystemen.

Radio Magazine:
http://www.radiomagonline.com/trends/0004/wdr-will-switch-off-mw-stations-reallocate-funds-for-dab/36701