KPN test LoRa tussen de zeecontainers

kpn

kpnKPN en developer Itude melden dat ze het LoRa-netwerk hebben getest op een containerdepot op de Tweede Maasvlakte. LoRa is het 868 MHz mobiele netwerk voor Machine-to-Machine (M2M) toepassingen dat KPN ontwikkelt.

 

 

In de test is gebleken dat de radiosignalen door meerdere stalen zeecontainers heen kunnen gaan. Dat biedt perspectief voor logistieke toepassingen. Itude is een gespecialiseerde ontwikkelaar van mobiele applicaties voor de industrie.

KPN meldde in januari dat het dit jaar LoRa introduceert. LoRa staat voor Long Range, als verzamelnaam voor machine-to-machine (M2M) diensten die weinig bandbreedte nodig hebben en maar af en toe verbinding zoeken met het internet. Een voorbeeld is intelligente straatverlichting die op afstand in- en uitgeschakeld wordt. Daarbij kan het wel gaan om zeer grote aantallen apparaten. De module voor de LoRa connectiviteit kan volgens KPN wel tien jaar werken op een AA-batterij.

KPN is ook lid geworden van de LoRa Alliance, die tot doel heeft om de ontwikkelingen van Internet of Things (inter)nationaal te versnellen. Behalve KPN participeren ook Bouygues Telecom (Frankrijk), SingTel, Swisscom, Proximus, en Fastnet (onderdeel van South Africa Telecom) in de Alliance. Andere deelnemers zijn grote industriële bedrijven binnen het IoT-ecosysteem: IBM, Sagemcom, Kerlink, Actility, IMST, Eolane en Microchip.