Engeland gaat PMR CEPT volgen

PMR kletsijzer

PMR kletsijzer In het verenigd koninkrijk is het CEPT ECC besluit (15)05, dat gaat over 446 MHz PMR, op 3 juli 2015 goedgekeurd, waarmee de eerdere bepalingen ERC/DEC/(98)25 en ECC/DEC/(05)12 zijn komen te vervallen.

 

 

Momenteel is het zo dat experimenteerders in Engeland repeaters in de 446.0-446.2 MHz band gebruiken die via internet met elkaar verbonden zijn, en als het Engelse agentschap Ofcom dit besluit gaat effectueren, dan hebben die repeaters een probleem. Want in het nieuwe besluit staat (voor ons niet nieuw):

d) dat analoge en digitale PMR 446 radio apparatuur hand portable moet zijn (geen basisstation of repeater gebruik) en alleen gebruik mag maken van integrale antennes om maximaal gelijktijdig gebruik met minimale storing mogelijk te maken;

9. dat alle PMR 446 apparatuur hand portable moet zijn en alleen gebruik mag maken van een integrale antenne met een effectief uitgestraald vermogen van niet meer dan 500 mW, waarbij elk basisstation, repeatergebruik of vaste infrastructuur uitgesloten is;

ANNEX 1: DEFINITIES
Integrale antenne: antenne ontworpen als vast onderdeel van het apparaat (zonder gebruik van een externe connector) welke niet van het apparaat verwijderd kan worden door de gebruiker met als doel een andere antenne aan te sluiten.

Hand portable station: Apparaat voorzien van een integrale antenne, normaal gebruikt op stand-alone basis, door een persoon gedragen of in de hand gehouden.

En dat zullen de huidige PMR gebruikers niet zo leuk vinden, want het helpt hun hele repeater infrastructuur om zeep.

Het volledige besluit is te lezen op
http://www.erodocdb.dk/Docs/doc98/official/pdf/ECCDEC1505.PDF