FCC wil verbod op modificaties

FCC logo

FCC logoOp dit moment overweegt de Amerikaanse uitvoering van het AT, de FCC, een voorstel waarin fabrikanten worden verplicht om te voorkomen dat computer apparatuur (routers, PC's, telefoons) gemodificeerd kan worden indien deze voorzien zijn van een "modulaire draadloze radio" of een "electronisch label" (NFC chips b.v.).

 

 

De regels zouden er als volgt uit moeten gaan zien:

  • Beperk het installeren van alternatieve operating systemen op je PC, zoals GNU/Linux, OpenBSD, FreeBSD, etc.
  • Voorkom onderzoek naar geavanceerde draadloze technieken, zoals mesh netwerken en bufferbloat oplossingen
  • Verban de installatie van custom firmware op je Android telefoon
  • Ontmoedig de ontwikkeling van alternatieve gratis en open source WiFi firmware, zoals OpenWrt
  • Bestrijd de mogelijkheden die radio amateurs hebben tot het opzetten van hoog vermogen mesh netwerken ter ondersteuning van hulpverleners tijdens rampen.
  • Voorkom dat wederverkopers firmware kunnen installeren op routers, zoals voor retail WiFi hotspots of VPN's, zonder in te stemmen met wat voor voorwaarde een fabrikant daar aan kiest te stellen.

De FCC vraagt momenteel commentaar op dit voorstel, en in Amerika wordt dan ook opgeroepen om aan de FCC uit te leggen dat je toch graag zelf wel wil uitmaken wat je met je apparaten doet. Dit soort voorstellen zijn uiteraard de bijl aan de wortel van waar amateurs voor staan: Experimenteren en ontdekken. Kennelijk vindt de FCC dat het gewone volk te dom is om zich met dit soort technieken in te laten.

Er kan geprotesteerd worden tot 9 oktober.

Het volledige artikel lees je hier:
https://libreplanet.org/

Zie ook
https://www.fcc.gov/encyclopedia/rules-regulations-title-47

https://www.federalregister.gov/articles/2015/08/06/2015-18402/equipment-authorization-and-electronic-labeling-for-wireless-devices