Telemetrie decoder voor FOX satellieten beschikbaar

FoxTelemAMSAT heeft software voor het decoderen van Fox-satellieten beschikbaar gemaakt: FoxTelem 1.0. Radio amateurs kunnen daarmee hun grondstation al voor de lancering van de Fox-1A satellieten op 8 oktober inrichten en testen.

 

 

Met FoxTelem kan je de telemetriegegevens van de AMSAT-Fox-CubeSats demoduleren, opslaan en analyseren.

Fox-1A zal een FM-transponder met een uplink-frequentie van 435,180 MHz en een downlink-frequentie van 145,980 MHz aan boord hebben. De Fox-CubeSats zullen je in staat stellen om met een simpele portofoon voorzien van dualband antenne QSO'ss te maken. Daarnaast zendt de satelliet continu telemetrie gegevens uit tijdens het normale transponder bedrijf, in DUV mode (Data Under Voice). Het programma is er voor Windows, MAC en Linux.

De software vind je via deze link: http://www.amsat.org/?page_id=4532.